Marmelad och mos med skal?

Startat av Lucy, 2018-09-12 10:38

Föregående ämne - Nästa ämne

Lucy

Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?

agnetasch

Jag skalar aldrig äpplen innan jag gör mos, jag tycker att smaken sitter där. Dessutom är jag lat ;D

webguide

Citat från: Lucy skrivet 2018-09-12 10:38
Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?


Heston Blumenthal kokar med potatisskalet när han gör potatispurré för att få mer potatissmak på den... Samma sak gäller nog t.ex. äpplen.

Lucy

Tack för svar! Provade med päronmarmelad först ocgcfrt gick prima! Nu kör jag äppelmos oxå.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal