Göteborg: Notting Hill

Startat av crlhrv, 2007-09-16 23:11

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Notting Hill på Nordhemsgatan 19 är snarare en klassisk pub än en restaurang i den vanliga bemärkelsen. Inredningen är pubaktig men ändå ljus och fräsch, i mitten av lokalen, mitt emot ingången, står bardisken och i lokalen finns gått om sittplatsen vid både små och större bord. Personalen är mer svensk än brittisk och vissa känner man också igen från andra pubar och krogar (frilansar de eller byter de arbetsgivare ofta?). Söndagen (16/9) var vi ett sällskap på tre personer som kom för att avnjuta lite mat, dricka men också för att delta i söndagsklassikern Music Quiz Night. Numera är det snarare regel än undantag att pubar i Göteborg anordnar frågesport under olika dagar i veckan. Tisdagar är den klassiska dagen för traditionell frågesport men nu för tiden anordnar div krogar också frågesport på söndagar, gärna med någon speciell inriktning.

Frågesporten började klockan 19:00 men vi var på plats redan vid 18-tiden för att få en garanterad plats, vilket visade sig vara ett klokt val då lokalen lite senare fylldes med förtvivlade gäster som inte fick någon sittplats. Middagen bestod av klassisk pubmat, hamburgare och fish & chips. Båda rätterna runt 90 kronor. En stor stark, 30 cl, kostade 34 kronor och en 40 cl Hof kostade 44 kronor.
Innan maten hann vi dricka varsin öl men maten kom ändå snabbt på bordet, kanske var vi bara törstiga. Hamburgaren var välstekt och köttet grovt i konsistensen. Hamburgaren innehöll också tomat, bacon, en ostskiva, lök och någon form av dressing på bottenbrödet. Fisken var en ordentlig bit som friterats i frityrsmet och inte som någon av de stekta fiskpanetter som många restauranger serverar som fish & chips. Till båda rätterna serverades nyfriterade chips (vad vi i Sverige kallar pommes frites) av normalstorlek a la McDonald/Burger King/Max osv. Här hade man kanske önskat att köket serverat chips av något större storlek, t ex klyftade potatisar, något som många andra ställen gör.
Till hamburgaren serverades också en mycket liten mängd cole slaw och till fisken en ytterst liten sallad, skål med majonäs och skål med vinäger. Tyvärr missade också köket att servera maltvinäger och i skålen återfanns istället vanlig vitvinsvinäger.

Båda rätterna höll pubmatsstandarden men utan att sticka ut nämnvärt. Plus för att fisken inte var förpanerad och att hamburgerköttet var hemmagjort. Minusen bestod i att chipsen inte var hemmagjorda och de tråkiga/felaktiga tillbehören. Personalen var också tvungen att kolla med köket om det serverades vaniljglass eller inte (vilket det gjorde) vilket vittnar lite om att de inte alltid hade full koll.

Oavsett vilka krav man ställer på en restaurang/krog så var Notting Hill en trevlig upplevelse. Trots att de saknar grundläggande kunskaper i traditionella brittiska pubtraditioner (vinägern, chipsen) är det en mycket gemytlig och trevlig kvarterspub som bjuder på god mat till humana priser. Även om personalen inte alltid hade full koll var de trevliga och servicen var snabb och korrekt.

Tyvärr klarade inte riktigt min telefon de dåliga ljusförhållandena men nedan finns i alla fall en liten bild på hamburgaren.

Ja just det, frågesporten gick inget vidare. Vårt lag, Salt & Vinegar, knep ihop 34 poäng av 64 möjliga vilket placerade oss i mitten. Vinnarna skrapade ihop hela 49 poäng och lämnade resten chanslösa. Den dåliga förloraren i mig skyller på att vinnarlaget bl a innehöll frågesportsledarens flickvän!Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

Tack för en trevlig recension Calle!.
Önskar vi hade en pub / restaurang i Umeå som  också serverade Fish & Chips.
Om man äter Fish & Chips i England... Vilken typ av potatis/pommes frites serveras till fisken där?.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal