Soda som bakpulver, vad är det för slags soda?

Startat av Andreas, 2007-08-17 07:35

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Citat från: agnetasch skrivet 2007-08-16 16:49
eller så trodde man kanske att köttbullarna skulle bli "puffigare", svälla upp lite av sodan, man använde ju faktiskt soda som bakpulver. En kombination av båda kanske?


Det här med soda som bakpulver - vad var det för slags soda menar du?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch


Hasse

Jag avråder bestämt från att ha kaustiksoda i maten! Det är nämligen frätande och  är sådant man använder för att rensa igensatta avlopp.

Jag skulle tippa på natriumbikarbonat som är en viktig beståndsdel i bakpulver. Det är möjligt att man kallat detta soda i folkmun.

agnetasch

Jag skojade bara med kaustiksodan.Ville se om någon var på alerten.Grattis Hasse,du vann priset i uppmärksamhet! ;D
Vad jag o alla gamla husmödrar menar med soda är väl helt enkelt bikarbonat = natriumbikarbonat som du säger.

Hasse

Pust, det var ju för väl att du skämtade, Agneta!  :D

Jag såg för min inre syn forummedlemmar vridandes i hemska plågor efter att ha fått magslemhinnan sönderfrätt.

crlhrv

bakpulver heter baking soda på engelska, kanske därifrån soda-uttrycket kommer.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Anne

Nä, bakpulver heter baking powder, men bikarbonat heter baking soda. Viktig skillnad!
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal