Varför så få vakuumförpackare för konsumentbruk?

Startat av Andreas, 2007-08-27 10:11

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

I USA dominerar foodsaver
http://www.foodsaver.com/Products.aspx?categoryid=555 med ett stort urval modeller som kostar mellan $39.95-$259. FoodSaver® V2440 Advanced Design™ Kit $139 (SEK 953:-) är deras tv-produkt.
Men någon representation i Sverige verkar ej finnas.

I tyskland finns massor med fabrikat som har påsförslutare med vakuum: Krups, Petra-Electric, Severin, Boman, Solis, Clactronic och TCM (http://www.yopi.de/cat_Folienschweissgeraete). Flera av fabrikaten finns i Sverige men inte deras vakuumförpackare, endast Solis har jag hittat i Sverige fast då inte under det namnet, se Vakuumpack Turbo från Nima nedan.

Det verkar också gå att beställa "FoodSaver 550 Compact II" för EUR 138 (SEK 1293) och "FoodSaver VAC 420" för EUR 108 (SEK 1012) inklusive frakt från Tyskland. http://www.erlebnisladen.de/cgi-bin/topshop/iboshop.cgi?show1290

I Sverige hittar jag dessa:
http://www.tvshop.com/SE/products/8150
Food sealer 499:-
Men den ser plastig ut.

http://www.buyit.se/nima/lista.asp?hidesubcats=true&subKategori=75
Vakuumpack Elite MV Pris exkl. moms: 1,960.00 kr
Vakuumpack Turbo Max Pris exkl. moms: 3,340.00 kr (Verkar vara en Solis Maxima 565 http://www.solis.com/contens/products/kitchen/prod_kitchen_vakuum_body_e.htm)

http://www.tradgardsteknik.se/article2779-218.htm
Noname Vakumförpackare 1612:-

http://www.nordpost.se/Shop/infovisaframeset.asp?artnr=1200564&Ggart=180345
Vakuummaskin Vuotomatic VM 360 3275 exkl. moms

http://www.mollerstrom.se/vakuummaskiner.htm
http://www.grafa.se/vacummaskiner/vacmaskiner.html
Riktiga bamsingar

Varför finns så få vakuumförpackare till rimligt pris för konsumentbruk i Sverige?
Den som inte frågar får inga svar.

Fredrik Goldhahn

Hmmm...skulle det finnas en marknad för vakumförpackare i Sverige?

Enligt en av mina leverantörer (som bla har Krups-agenturen) så görs marknadsanalyser etc flera gånger per år och inget tyder på att vi i Sverige skulle vilja ha dom...det kanske bara är du Andreas och några till? ;) ;)  ;D
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Andreas

Nu hänger jag inte med, vad äter man i USA och Tyskland som inte vi äter?

Och varför skulle vi svenskar inte vilja ha dem? Nog är det väl bra många i vårt land som fryser in mat - inte minst under odlings-, bär-, svamp- och jaktsäsongen - och då ger väl en sådan här manick klara kvalitetsvinster?
Den som inte frågar får inga svar.

Anso

Förklarar marknadsundersökarna vad man ska ha den till? Också sugen på en :D

Andreas

Citat från: Gilius skrivet 2007-11-16 12:16
Vakuummaskin kommer att bli en "foodsaver"-liknande maskin, har dock inte hittat någon som säljer dessa med rimliga priser än, verkar som om Ebay .de eller .co.uk får bli inköpskanal. Någon som har ett tips om svenska inköpsställe ?


Jag skulle helst vilja ha en FoodSaver® V2440 och skulle gärna beställa den direkt från USA men jag kommer inte ens in i deras webbshop, vet inte om den är blockerad mot Europa eller vad det är. Kommer du in där?

Har även sneglat på Ebay och även frågat vissa säljare men det är få som kan tänka sig att skicka dem till Europa och de som kan vill oftast ha ohemult mycket i frakt.

Att det ska vara så svårt att få tag i en Foodsaver i Sverige...
Den som inte frågar får inga svar.

Gilius

Har också sneglat på en beställning från USA, men det är frågan om 110V resp. 220V på dessa maskiner. Var över i ett par veckor 2006 och då kunde jag inte hitta några 220V maskiner, hittade däremot en avfallskvarn för 1500:- som kontrollerades mycket noga på resan hem. Har en kompis som har agenturen på Solis kaffemaskiner, de har ju vakuum också, skall jag ta en koll med honom ?

/gilius

Andreas

Jo det är sant 110V är ett minus förstås (även om jag råkar ha en omformare hemma så är det besvärligt att måsta använda en sån). Fast hur är foodsaver konstruerad, är nätdelen inbyggd eller används kanske en separat nätadapter man skulle kunna byta ut mot nån standardvariant från Clas ohlson?

Solis, ja det skulle kunna vara något, kolla hemskt gärna!

Vet du förresten om påsmaterialet från exempelvis foodsaver i passar i Solis eller måste man använda varje tillverkares egna påsmaterial?
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Nu ser det ut som om FoodSaver faktiskt kommer till Sverige - The Empire, blir nu distributör för FoodSaver i Sverige och Norge. "Produkterna från FoodSaver kommer att distribueras genom Empires befintliga kanaler." http://www.bequoted.com/investor/company/documents/empire_press_080509.pdf

The Empire distribuerar i dagsläget bland annat Kenwood, SodaStream och BaByliss så antagligen kommer FoodSaverprodukterna att bli tillgängliga där dessa produkter finns, dvs. på väldigt många ställen.
Den som inte frågar får inga svar.

Gilius

Bump på denna tråd, någon som sett några nya maskiner ?
Är på jakt efter en nu.
/gilius

Kalle.holmqvist

Citat från: Gilius skrivet 2008-12-12 09:52
Bump på denna tråd, någon som sett några nya maskiner ?
Är på jakt efter en nu.
/giliusJag vet en riktigt bra maskin. Vi har den i jaktstugan och den funkar super. Det tråkiga är att den inte finns att köpa på någon webshop. Vill du se bild på den så finns den i RIAB katalogen på www.martinolsson.se . Det är den enda maskinen som kombinerar påsar och burkar. Den säljs till restuarang och kostar ca 2500kr. Jag tror dom säljer den på www.sousvide.se till konsument, som tillbehör till deras sousvide termostater. Inte den bästa hemsidan men det går ju alltid att mail dom.

phila54

Jag köpte en Andrew James från amazon.co.uk fungerar super, pro varianten kostar runt 1000 lappen. Dock lite klurigare att få tag i riktiga påsar, köper från Nima de fungerar bra. Men hade helst vilja hitta en återförsäljare som inte tar 200kr i frakt.

Per-Erik

Har tittat på "billiga" vacuum-kammar maskiner på  ebay där de kostar ca 5000 inkl frakt men jag funderar på om kvaliteten är ok... (de är ju visserligen minst dubbelt så dyr som en kammarlös...)

http://cgi.ebay.de/ART118-VAKUUMMASCHINE-VERPACKUNGSMASCHINE-EINZELBALKEN-/230492851581?cmd=ViewItem&pt=Metzgereiausstattung&hash=item35aa71cd7d#ht_3698wt_964

Per-Erik

Citat från: phila54 skrivet 2010-07-01 15:21
Jag köpte en Andrew James från amazon.co.uk fungerar super, pro varianten kostar runt 1000 lappen.


Verkar svetsfogen bra? Vad fick du betala i frakt?

(Tittade på rustas och den hade i princip samma bredd som andra maskiner har som kaptråd.)

phila54

Citat från: Per-Erik skrivet 2010-07-02 05:42
Verkar svetsfogen bra? Vad fick du betala i frakt?

(Tittade på rustas och den hade i princip samma bredd som andra maskiner har som kaptråd.)


Den på rustas fungerar inte alls.
Det blev ca 1000kr totalt, 16£ av det var frakt. Svetsfogen är bredare när man väljer "extended seal". Dock behöver man speciella påsar, men tror det är så med alla vakuum maskiner som fungerar bra.Finns en billigare variant med.
http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Quality-Vacuum-Machine/dp/B001HBE5Y8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1278049671&sr=1-1
Är den jag köpte, man behöver en "rese" adapter också då den kommer med brittisk kontakt.

Mattias Baecklund

@Andreas använd en webb-proxy (förslagsvis en som finns i usa)

Jag köpte princess silver vacuum sealer och den fungerade nästan. De förseglade påsar och sög ut luften men inte både och.

Mattias
Skickat från min mobiltelefon.

tomsbjorn

Ville bara tipsa er som inte köpt någon vaccumaskin ännu att kolla in den här sidan. De säljer Foodsaver och har bra och snabb leverans. Har själv en V2860-I och den enda frågan jag ställer mig är varför jag inte köpt en tidigare.

http://www.laderprodukter.se/butik/products-mainmenu-64?page=shop.browse&category_id=53&vmcchk=1

håll till godo.

Andreas

Hur länge har du haft din V2860-I? Du har inte hittat några avigsidor eller nackdelar med den?

Går den att använda direkt man slår på den eller är det nån uppvärmningstid?
Den som inte frågar får inga svar.

tomsbjorn

Tja nu har jag inte haft den mer än några veckor men den går bra och man kan köra direkt, ingen uppstartstid. Enda som jag hittat i bruksanvisningen är att man inte skall köra för hårt med den då den inte är byggd för kommersiellt bruk. Tillverkaren rekomenderar att man tar en paus på ca 30 min om man kör typ 40 svetsningar på kort tid. Tror inte att det skall vara något problem, antar att det måste stå så för den amerikanska marknaden...

Det finns både automatisk funktion som sköter allt själv med vaccum och svetsning med en knapptryckning Sedan en mauell körning då man först kör ur luften tills man själv är nöjd och med en annan knapp förseglar.

Det finns 3 lägen på vaccumsugen vad det gäller hastigheten och två lägen på svetsfogen. En för torrt som är lite tunnare (men fullt godtagbar) och en som är grövre. Det som skiljer är att den grövre tar några sekundet till.

Sen finns det en slang med för att använda till speciella behållare.

Rullen (om man kör sådana) ligger inne i maskinen och där finns det också en skärare så man enkelt kan skära av rullarna i den längd man vill ha.

Enda med dessa maskiner (alla vaccummaskiner) är priset på påsar och rullar...
Någon som har tips på billigare alternativ?


För vad det är värt...

Mattias Baecklund

Har du testat grova vanliga plastpåsar eller fryspåsar

tomsbjorn

Jag har inte testat grova fryspåsar, tror att det går men ska göra ett test. F.ö så blir jag mer och mer nöjd med den. Enda nackdelen är att man inte kan svetsa så många fogar ( se mitt förra inlägg om bruksanvisningen) innan dem stänger av svetsfunktionen för att den blir för varm. Lite krångel om man som jag packar köttfärs vid älgjakten. Man kan dock avhjälpa detta genom att ta en fuktig trasa och dra över svetselementet för att kyla ner det.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal