Julbordet på väg bort? Vad försvinner och vad kommer?

Startat av Andreas, 2008-12-17 07:46

Föregående ämne - Nästa ämne

Mickan

Nu ska jag rapportera vad som bjöds på julafton hos min käre morbror. Som ni kanske vet skulle det inte bli julmat och ett par valde till och med at inte komma. Vad blev det då? Blev det bättre eller sämre?

Oj, oj, vilken succé.

Först blev det champagne hemkörd i egen bil från Champagne och laxtilltugg samt löjrom på ärtcrème.

Förrätten var en skaldjursbuffé i världsklass! Ostron, färsk amerikansk hummer, havskräftor, krabba och ett par dipsåser. Det fanns så gott om det att jag provade skaldjurskoma för första gången! Nästan i alla fall... Vi fortsatte med champagne!

Varmrätten var en helstekt ryggbiff från en lokal producent med naturbetesdjur, potatiscrème, brysselkålsterrin och en underbar rödvinssås. Rödvinskokta smålökar fick vi också. Chateauneufen var också hemkörd i somras och passade perfekt.

Det tog sin lilla tid att äta detta och till kaffet blev det en sak som är tradition. Biskvikakor med smörkräm. En dubbel variant utan choklad.

Tack Peter och Christina för en underbar måltid. Repris nästa år, tack!
Video meliora proboque deteriora sequor

Ia

Ia´s Matblogg

Kari

Ja det som Mickan fick skulle jag inte tacka nej till :) Nyårssupé på julafton!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal