Godaste sätten att tillaga brysselkål?

Startat av kjpil, 2009-04-08 20:22

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Citat från: agnetasch skrivet 2009-10-07 10:31
Jag gör allt för att få bort den beska smaken på brysselkål. Jag kokar i mycket vatten minst 20 min.


Jag var ute på nätet och letade brysselkålrecept och det här med beska råder det delade meningar om. Gödsvinet skriver "Den beska smaken som många förknippar nämnda bollar med framkommer först när man kokar dem för länge. Med en koktid modererad till c:a 7 minuter slipper man beskan, och det smakar bara vanlig grönsak." http://godsvinet.radium.se/?p=4389 Och hos Allt om mat står det "De yttersta bladen är lite beska, men resten har en mild, fin kålsmak." http://www.alltommat.se/ingredienser/brysselkal

Så frågan är om det skall vara lång eller kort koktid eller om det inte spelar nån roll bara man tar bort de yttersta bladen?
Den som inte frågar får inga svar.

SimonH

Jag har aldrig känt någon besk smak. Brukar koka kort och sen steka i olivolja, eller dela och steka i smör direkt. Tar bort ytterbladen, så kanske är dom beska.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal