Vad blir/blev det till middag idag 2011?

Startat av Stefan, 2011-01-02 17:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Hasse

Bryggens, åh så sugen jag blev på just en sådan macka.

Idag har jag jobbat fram till nu, så ikväll får det bli snabbmat. Det vill säga ett rejält långkok från frysen. En burk kalops står i mikron och potatis puttrar på spisen. Rödbetor finns i kylen.

Mandala


smakakarin


annamaria

10-åriga dottern fyller år idag. Hon får själv välja middag. Valet blev "blodig tjock oxfilé, bea och pommes"  ;D ;D. Så det fick det bli så här på en torsdag. Efter det blev det Tårtan "tårta". Så nu är familjen proppmätta!

I morgon ska jag laga ett nytt recept, varsågoda här är receptet:   Det låter rackarns gott tycker jag.

Kyckling cacciatore

4 portioner
•   1 röd chili
•   1 gul lök
•   2 vitlöksklyftor
•   2 msk olivolja
•   2 burkar cocktailtomater
•   1 kruka basilika
•   125 g mascarponeost
•   500 g kycklingfilé (majskyckling)
•   svart ris till 4 personer
•   salt och peppar
1.   Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsfast form (ca15x25 cm).
2.   Halvera kycklingbrösten på bredden. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme i 2 minuter/sida. Lägg kycklingen i formen
3.   Halvera, kärna ur och finhacka chili. Finhacka lök och vitlök.
4.   Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan. Tillsätt chilin, löken och vitlöken och fräs på medelvärme i 5 minuter.
5.   Häll över cocktailtomaterna i pannan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Sjud i 5 minuter.
6.   Hacka basilika. Dra av stekpannan från värmen och rör i basilikan och mascarpone.
7.   Häll tomatsåsen över kycklingen. Stek i ugnen i 30 minuter.
8.   Koka ris.

Mandala

Här serverade jag sesampanerad dubbelspätta med ost och spansk peppar, stekt potatis, sugarsnaps peas med citron och peppar.

http://mammamandala.wordpress.com/2011/02/17/sesampanerad-dubbelspatta-med-ost-och-chili/

Lena Marie

Det skulle blivit raggmunkar men dessa genomgick en metamorfos och blev pytt från Findus :(
Alma Mater - mat är gott

annamaria

Har precis stekt 5 fläskfiléer inför morgondagens kalas. Dem ligger just nu i den första marinaden. I morgon blir det marinad nr 2.

I kväll blir det helstekt fläskytterfilé, rödvinssås, klyftpotatis och frästa grönsaker.


annamaria

Firar födelsedag  ;D med Kalkonfilé, kokt potatis, gräddsås, kokt blomkål och broccoli. Till dessert blir det bästaste presenten - hembakta vanlijbullar från pappa!

Adam

Helgens lunch blev ett par färska korvar med dijon.

http://winendine.se/?p=4416

Adam

Söndagens ena rätt var lammkotlett och fänkålspuré. Sjukt smidigt och riktigt gott.


http://winendine.se/?p=4424



Purén är gjord på fänkål, grädde, fond, parmesan samt salt och peppar.

Mandala

Igår gjorde jag en helstekt fläskytterfilé med pestosmör och en mozzarellasallad

http://mammamandala.wordpress.com/2011/02/23/helstekt-flaskytterfile-med-pestosmor/

Idag blev det gräddsås med sparris o ost till fullkornspasta och rivna morötter.

smakakarin


Mickan

Kolhydrater i stora lass och idag i form av pasta. Nötfärs med blandad svamp och purjolök får bli proteinkällan. Timjan och vitlök kryddar till det hela.
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

I dag blev det hamburgare, lökringar och chiliost på MAX. Detta på väg till Västkusten. Så nu koker det en vitvinssås till morgondagens fiskrätt. I morgon bitti ska jag gå ner till lokala fiskebutiken och se vad nattens fångst kan erbjuda. Lite räkröra och kräftor får det nog också bli till kvällsmat  :)

Mickan

Lördagens bjudning blev toppen. Ett älginnanlår lagades i 90 grader till 58 grader och serverades med en polenta med pecorino och tryffelolja. Såsen gjordes på karamelliserat socker, balsamico, kalvfond och ett kraftigt rödvin. Ugnsbakade gröna bönor till gjorde att vi inte missade vitaminerna helt. Drack ett riktigt bra italienskt vin till.
Video meliora proboque deteriora sequor

JanneG

Invigt min nya paellapanna på balkongen över gasolbrännaren med en iskall Bishops Finger i ena handen... :) Och som pricken över det hela en strålande varm sol. Kan man ha det så mycket bättre? ;)

smakakarin


Robert021

Idag ska jag laga ugnsstekt vaktel för att fira sambons namnsdag
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Adam

http://winendine.se/?p=4524
Lördagslunchen blev en Råbiff (på dubbelmalet innanlår) till detta serverades precis som sig bör; kapris, rödbeta, rödlök och fransk senap.



Annonser

Powered by EzPortal