Jag ska röka ett kalvhjärta och koka kalvtunga, tips?

Startat av Skogis, 2020-01-25 11:14

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Ett kalvhjärta och en kalvtunga (Julklappen från barnen :) ) ligger nu i saltlag för senare tillagning. Tungan ska kokas och hjärtat ska varmrökas men eftersom jag inte tillagat någotdera är jag nyfiken på om någon har några tips gällande dessa styckningsdetaljer.
Tips och tricks emottages tacksamt.

agnetasch


Skogis

Brinnande kärlek var ju inspirerande  :)
Mos, bacon och lök kan bara bli gott, undra om man kan blanda ner lite baconfett i moset för mer smak? Vill ju inte att något ska gå till spillo  ;)

Funderade kring att röka tungan också men tveka lite om att den nog behövde kokas först. Taget!

Hasse

Ur Hemmets kokbok 1957:

Kokt rimmad kalvtunga
1 kg rimmad kalvtunga
vatten
sopprötter
5 kryddpepparkorn

Tungan får ligga i kallt vatten 1 tim, varefter den skållas och skrapas väl. Den sättes på i vatten, skummas noga då spadet kokar upp och kryddorna lägges i jämte rotsakerna. Tungan får sakta koka tills den är mör. Den kokas med fördel i tryckkokare.

När den är färdig drages skinnet genast av och tungan skäres i skivor. Serveras med svamp eller tomatsås eller med potatismos. Koktid: 1-1,5 timmar.

Skogis

Har funderat på att använda tryckkokaren men jag behöver veta när tungan är färdig så det får bli i vanlig gryta, då kan jag prova med en sticka utan alltför mycket arbete. Tungspetsen ska tydligen vara tuffast att få mör.
Återkommer när det är dags för nästa steg i beredningen.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal