Tävling september 2007 - 1:a pris digitalvåg, 2:a pris trådlös stektermometer

Startat av Andreas, 2007-09-01 14:28

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Vad nu då, var har hänt? Forumet har inte funnits i 5 månader än och redan en läcka ibland oss! Svetten började sippra från min panna när Sweber helt plötsligt skrev ett inlägg i den avstannade Fotografera mat, vill lära mig!-tråden för 10 dagar sedan. Tankarna virvlade genom huvudet, vad vet han och vem mer vet? Men det var ett falsklarm som tur var, aktiviteten ebbade ut nästan lika plötsligt som den startade.

Nåväl, nu är det september och nu råder ingen sekretess mer: temat för månadens tävling är bilder - vem postar den bästa matrelaterade bilden i forumet från idag 1/9 fram t o m den 30/9?

Månadens tävlingssponsor är Lyckas med mat, vi tackar hjärtligt för stödet!

1:a pris
¤ 1 st Salter digital köksvåg á 975:-

2:a pris
¤ 1 st Trådlös stektermometer á 485:-

(Orättvist att jag aldrig får tävla. :()

Tävlingen går ut på att ta en bild som på något har med ämnet mat eller dryck att göra och posta bilden i ett normalt inlägg i forumet. Du kan alltså inte posta enbart en bild utan den måste bifogas en text som har ett sammanhang i forumet.

Exempel på bilder: maträtter, råvaror, köksutrustning, köksmiljöer, matlagning, matproduktion, kokböcker, kökspersonal, människor som äter osv. osv.

Exempel på sammanhang: "Vad blir det till middag idag tråden" där du berättar och visar vad du åt till middag eller i bakavdelningen där du berättar och visar vad du bakat eller i nån annan avdelning där du exempelvis berättar om en råvara, produkt, mathändelse eller ett restaurangbesök ackompanjerat av en bild.

Bilden kan vara rolig, vardaglig, berättande, avslöjande, orginell, ha snygg komposition, passa väl i sammanhanget med texten, vara tekniskt bra eller kanske dålig men bra ändå om nån förstår vad jag menar. Du behöver absolut inte vara nån stjärnfotograf, ofta vinner charm över teknik!

Bilden skall vara nytagen denna månad, du skall ha tagit den själv och den får inte vara publicerad förut. Efter du publicerat den i forumet kan du publicera den var du vill, även om det så bara är sekunden efter. Du behåller givetvis äganderätten till din egen bild, men vi får tillåtelse att visa den på nätet i samband med Matforum (exempelvis i "en matbild" rutan).

För att vi skall veta vilka bilder som är med i tävlingen och inte så måste ni markera alla inlägg som är med och tävlar genom att avsluta inlägget med "ttt" (utan citattecken).

Det går givetvis bra att delta med hur många bilder du vill så länge de har ett sammanhang.

Som vanligt består juryn av Urban och mig själv och vi kommer att granska alla bilder och löpande anteckna vad vi gillar för att till sist utse vinnarna.

Den 4:e oktober presenteras vinnarna här, då tar vi även deras adresser och vidarebefordrar dem till Lyckas med mat som skickar priserna direkt hem till vinnarna.

Har du frågor om tävlingen, ställ då gärna dem i denna tråd.

Undantagna: Andreas och Urban som driver forumet, vår familj, släkt och nära vänner får inte delta i tävlingen. Däremot får vi förstås posta bilder ändå om vi vill.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Måste bilderna laddas upp här, eller kan man länka dem från externa ställen typ Flickr? (Rent tekniskt publiceras de ju då någon annan stans först..)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Anne: Bra fråga! Det går bra med externa bildtjänster, vi får helt enkelt säga att det är OK att ladda upp den till "bildtjänsten" tidigare samma dag som den publiceras i forumet.

Citat från: Sweber skrivet 2007-09-03 12:54
(Jag fattade inte riktigt var jag skulle skriva en massa t om bilderna skulle vara med i fototävlingen.)


Bra att det kom upp, skulle haft med ett exempel från början. Man skriver helt enkelt "ttt" längst ner i sitt inlägg, se området inringat med rött på nedanstående bild. (Som visar ett fullt giltigt tävlingsbidrag, så när som på att det är jag som postat det förstås.)
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Anne's Food - min matblogg

LucasH


Andreas

Välkommen till forumet LucasH!

Det var riktigt skojiga bilder det där. Men bara så att alla vet - det där är inte ett giltigt tävlingsbidrag, dels skall bilderna ha ett sammanhang i den normala diskussionen i forumet och dels skall alla bidrag märkas med "ttt".

Hade du alltså postat dem i "Vad blir det till middag idag"-tråden samt skrivit:

"Idag blev det rätt och slätt kokt fusilli, lite småtrist och fantasilöst men åtminstone billigt!

ttt"

Hade det varit giltigt. Bättre lycka nästa gång!

Obs! Inga fler bidrag i denna tråd tack, hur fyndiga de än må vara vill jag ogärna slita på kvasten i onödan. ;)
Den som inte frågar får inga svar.

LucasH

Fattar faktiskt inte, vart ska bilderna postas och varför måste jag skriva ttt ? Är det verkligen jätteviktigt?

crlhrv

Lucas: bilderna kan postas i vilken tråd som helst och i vilket sammanhang som helst - t ex Råvaror, Recensioner eller Övrigt om Mat. Anledningen till att du måste ange "ttt" på slutet är (vad jag antar) att det ska vara möjligt för webmastrarna att söka efter tävlingsbilder. Om de söker efter "ttt" kommer endast inlägg som är med och tävlar upp. Rätta mig om jag har fel.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Bra att du frågar LucasH, det kanske finns fler osäkra som inte vågar fråga! Så här är det: att bilderna skall märkas med "ttt" är för att vi säkert skall veta:

1) Att den som postar garanterar att man tagit bilden själv.
2) Att bilden är nytagen.
3) Att bilden inte är tidigare publicerad (förutom ev. på "bildtjänster" tidigare samma dag).
4) Att man faktiskt vill vara med i tävlingen med just den bilden.

Samt förstås det som Calle är inne på - att vi lätt skall kunna hitta dem.

Om "ttt" är jätteviktigt? Ja det är det, vi kommer aldrig att godkänna något tävlingsbidrag som inte uppfyller alla regler.
Den som inte frågar får inga svar.

LucasH


LucasH

Nej, nu ger jag upp, mina inlägg blir raderade precis hela tiden, till och med när de var länkar till en hemsida, vad är felet med det!?
Jag tänker inte besöka detta forum mer.  >:(

agnetasch


Andreas

Nämen Agneta LucasH vill ju ha vågen fortare än så förstår du väl! ;)

LucasH: det var ledsamt att se din arga smiley, men läser du inte dina PM - personliga meddelanden (se nästan överst på skärmen där det står "Hej LucasH du har 2 meddelanden")? Urban har bestämt skickat flera åt dig!

Anledningarna till att han raderade dina inlägg och skickade PM till dig var:
1) Du postade ett tävlingsbidrag som var betydligt mycket större än maximala 500 pixlar på bredden. Den gjorde att det blev jättesegt att visa tråden du postade i.
2) Du postade ett tävlingsbidrag som inte kunde ses i forumet - det var bara en länk till en annan sida.

Ska du tävla så måste bilden synas i forumet och den får inte vara för stor. Följ gärna anvisningarna i tråden "Vill du posta en matbild i forumet? Så här gör du!" http://matforum.nu/index.php?topic=13.0

Jag lovar att vem som helst kan klara det med ett par minuters tålamod. Lycka till!
Den som inte frågar får inga svar.

ewat


ewat


Tracey

He he - är det från ett besök på café Husaren i Haga, månntro..? :) Eller har de enorma pizzabullarna spridit sig i landet...?

Andreas

Fina bilder Ewat, men tyvärr kan du inte posta dem i denna tråd om du vill tävla, dessutom måste bilderna märkas med "ttt" om det är tävlingsbidrag. Läs mer här: http://matforum.nu/index.php?topic=686.0 (läs hela tråden så förstår du).
Den som inte frågar får inga svar.

Annonser

Powered by EzPortal