Ristorante Pizza Pollo - Dr. Oetker

Startat av crlhrv, 2007-09-04 20:52

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Tunnbottnad pizza toppad med marinerat kycklingbröst, tomatsås, ost, spenat, vitllök, basilika och paprika. Väger in på 335 gram och storleksmässigt tillhör den alltså mellansegmentet bland färdigpizzor. Fabrikanten rekommenderar 12-15 minuter i ugnen på 230 grader (vanlig ugn, inte varmluft) men jag valde att plocka ut den redan efter 10 då den såg tillräckligt klar ut. På förpackningen anges även tillagningstid för både varmluftsugn och gasugn vilket underlättar för dem som har det. Bra! Pizzan kan inte tillagas i micro.

Överlag tycker jag att bilden på förpackningen återspeglar verkligheten. Visserligen blev pizzan lite mörkare än på bilden men hellre äter jag en gyllenbrun pizza framför en blek. Hur som helst så är det viktiga att den produkt man plockar ur ugnen inte är en helt annan produkt än den som visas på förpackningen, vilket ofta kan vara fallet med t ex micro-rätter.

Om kycklingköttet är marinerat eller inte låter jag vara osagt men bitarna verkade mycket riktigt vara bröstbitar och inte några restbitar. Botten var tunn och frasig utan att vara alldeles sönderkremerad, dock kanske den hade blivit det om jag lät pizzan ligga i ugnen hela den rekommenderade tiden. Spenaten var god men osten något för tråkig och lös, jag var till och med tvungen att titta en extra gång på innehöllsförteckningen för att kontrollera att de vita bitarna inte var något annat. Som vitlöksälskare blev jag positivt överraskad av den relativt distinkta smaken av vitlök i pizzan. Möjligvis hade man kunnat önska sig lite större bitar paprika och lite mer majs men för 23 kronor (Willys) var pizzan välfylld och mycket välsmakande.

Dr. Oetker är en pizzafabrikant jag absolut kan tänka mig att köpa igen, jag vågar nog påstå att det är den godaste, fräschaste (inte fettdrypande) och välsmakande fryspizzan jag provat.

Betyg: 5/5
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Tack Calle! Det lät som en god pizza, den kommer jag absolut att prova! Få se om jag håller med. ;)

Dr. Oetker förresten, vilket land kommer företaget ifrån och var tillverkas pizzan?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Kul att se att maträtten blev vackrare i verkligheten än på förpackningen,första gången nånsin eller hur?Eller är det Calles skicklighet med kameran?

crlhrv

2007-09-05 10:23 #3 Last Edit: 2007-09-05 10:33 by crlhrv
Andreas: hittar ingenting på hemsidan (www.oetker.se) ang. produktionsland, förpackningen har jag slängt. Men företaget är stort och har en omsättning på 60 miljarder/år och 20 000 anställda, grundades i Tyskland 1891. Produkter sålda i Sverige saluförs från och med 2003 av Dr. Oetker Sverige AB, Mölndal.

Jag antar att det ska uttala Öttker?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kari

Är det lite som mot det nyttiga hållet eftersom det verkar vara en Doktor Öttker som bakar? Heller är det helt om bakfoten?

Doktorn verkar ju rätt pigg för sin ålder om han fortfarande bakar pizza... *ler*

crlhrv

Elka: hehe tja det verkar vara fjärde generationens Dr. Oetker (vad för slags doktor eg?) som driver företaget idag. Men om den är åt det nyttiga hållet vet jag inte, näringsinnehållet (per pizza): energi (kj) 3124, Energi (kcal) 744, Protetin 32, Kolhydrater 82,5 Fett 31,5. Hur står det sig gentemot andra fryspizzor? Bra av företaget att ha näringsinnehåll på hemsidan.

Pizzan produceras i Tyskland enligt Martina på Dr. Oetker Sverige (jag har smittats av Andreas frenetiska mailskickande till olika producenter!).
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kari

744kcal? Rätt mycket, eller? Men Du fick väl ner hela pizzan med hjälp av en liter Cola?

Ska prova en Pizza Pollo när jag hittar en. Nyfiken nurå. Cola finns hemma.

Andreas

Det var roligt att höra att du smittats kalle, men jag brukar sällan maila, jag brukar ringa. :)

Tack så mycket för informationen! Tysk pizza alltså, intressant.

Har noterat att du mycket är inne på det här med näringsinnehåll, sånt brukar jag aldrig notera men man skulle faktiskt ha sammanställt det i tråden med länkarna till all testad fulmat http://matforum.nu/index.php?topic=624 Hmm... (Ska förstås lägga in din Pizza Pollo där också snart.)
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Elka: haha nä cola dricker jag bara när jag är bakis, den här sköljdes ned med 33 cl Slots Classic (väldigt OT)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Efter Calles tips blev det en sådan här pizza till middag i onsdags och jag kan bara instämma i hyllingssymfonin, den är ovanligt god! Tack Calle!
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Andreas: vad roligt! (så jag inte framstår som en inbillningssjuk pizzalover)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

syntetica

den där såg ju faktist super duper god ut. har svårt för fryspizzor men jag ska nog ta och prova den där :D

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal