Statliga kök tar lätt på ekokrav

Startat av Andreas, 2007-09-20 09:29

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

"Regeringen vill att vi ska äta mer ekologisk mat. Men när det gäller statliga restauranger och kök då struntar man i sina egna mål."

"Om tre år ska 25 procent av den offentliga konsumtionen i Sverige bestå av ekologiska livsmedel ... Redan för elva år sedan försökte riksdagsrestaurangen använda sig av ekologiska råvaror - men det slutade med protester ... när vi sedan kom till verkligheten och vi höjde priserna blev det ett oerhört liv, för då tyckte gästerna att maten blev alldeles för dyr"

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=370205

"Regeringen Reinfeldt äter lunch i restaurang Rosenbad när de är i Stockholm. Maten de stoppar i sig innehåller få ekologiska råvaror. Å andra sidan verkar inte ministrarna bry sig om innehållet."

"Vi har haft uppe det här med ekologiska produkter till diskussion, men det faller på ekonomin"

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=370202
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Håhåjaja, samma gamla visa.
För fem år sedan jobbade jag i olika projektgrupper med att öka andelen ekologiska livsmedel i Västra Götaland. Varje storkök hade kravet på sig att öka sin eko-del med si o så många procent varje år utan ekonomisk kompensation. Men det var det många som försökte trots att de blev mottarbetade; uteblivna leveranser, underliga förpackningar (500g-förpackning av spagetti, stand.mjölk kunde inte levereras i rullpall) matgäster som klagade på färgen på KRAV-korv (ej färgad) osv i det oändliga. Jag kan förstå dom kök som struntar i att jobba med såna varor. Alla tjatar om ekologiskt, närodlat o rättvisemärkt, men ingen är villig att betala för det. Blää 

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal