Vindolmar

Startat av kryddburken, 2007-05-01 21:37

Föregående ämne - Nästa ämne

kryddburken

ja, eller hjälp mig...
Jag fick gåvorpaket av www.fontana.se och när jag öppnade paketet fann jag vindolmar med ris, bönor i tomatsås & svarta oliver.... typ allt sånt som jag INTE gillar... Vad göra??!!

crlhrv

kryddburken: skicka det till mig :D - vindolmar är ju jättegott, men frågan är vad Fontana tror vad du ska med tomatsåsen till?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

Jag tycker det låter som om det där gåvopaketet innehåller vad jag brukar bjuda mina vänner på som tapas.Du får ha kalas!

Andreas

Vindolmar? Aldrig hört talas om... Var tvungen att söka
"risfyllda vinbladsrullar" alltså...
http://www.newsdesk.se/pressroom/fontana/pressrelease/view/136556

Vad smakar de? Och varför får du gåvor av Fontana?
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Har ingen aning om vad de smakar ännu för jag har inte öppnat burken och aldrig ätit något liknande innan!! *S*
Är man medlem på Fontanas blogglista så får man "gåvor" då & då!

crlhrv

jag gjorde egna vinbladsdolmar för ett tag sen, det är rätt smaskigt men fungerar bäst i tapas eller meze, dessutom är det rätt pilligt att tillaga dem. vinbladen i sig själva smakar inte så mycket, mest friskt eller citron. riset brukar också innehålla någon form av köttfärs och kryddor och det är främst där man hittar smaken.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

2007-05-02 21:54 #6 Last Edit: 2007-05-02 22:24 by Urban
Blev bjuden på vindolmar och fyllda paprikor av en vän som är kurd från Irak. Till det drack vi yoghurt-vatten...
Kanske inte låter så gott.. Men det var det faktiskt!, speciell vindolmarna.
Citronsyrliga med en fyllning som påminner litegrann om kåldolmar.

Andreas

Har man nån speciell sås till?

Yoghurtvatten? Vatten från yoghurt? Smakar bara yoghurtvatten?
Den som inte frågar får inga svar.

Fontana

Citat från: crlhrv skrivet 2007-05-02 07:20
kryddburken: skicka det till mig :D - vindolmar är ju jättegott, men frågan är vad Fontana tror vad du ska med tomatsåsen till?

Det jag skickade till henne var en av greklands mest kända rätter: fasolada - stora vita bönor i tomatsås (salsa). Man äter det i mezé-form, dvs som en av många smårätter (ungefär som Tapas).

Tips för vindolmarna: in med dem i ugnen. Strö över lite feta- eller gratängost och vänta tills osten smält. Smaskens. Äter man dem kalla räcker det med en eller två, sedan slår det över och blir läbbigt.

/Fontana-Max

Urban


kryddburken

Åhh tack Fontana! Det där med vindolmarna ska jag absolut prova, jag har funderat och funderat... *S*

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal