Vad gjorde du för gott senast?

Startat av Anne, 2007-05-07 07:30

Föregående ämne - Nästa ämne

Sweber

Andreas, jo det är för mycket jordnötsguck i dom du gillar. Jag gillar jordnötsguck, men brukar tröttna efter en halv Snickers. Choklad och kaffe däremot mmmmmm...........dreglar......ahhhhh.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Sweber

Anne, vad är vaniljextrakt? Går det att byta ut mot vaniljsocker? Hur mycket i så fall?
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Andreas

2007-10-12 15:55 #42 Last Edit: 2007-10-12 16:01 by Andreas
Citat från: Sweber skrivet 2007-10-12 12:03
det är för mycket jordnötsguck i dom du gillar


Nädå du måste prova innan du kan uttala dig om det.

Citat från: Sweber skrivet 2007-10-12 15:47
Anne, vad är vaniljextrakt? Går det att byta ut mot vaniljsocker? Hur mycket i så fall?


Precis samma fråga ställde jag på sidan ett i denna tråd, svaret finns där!
Den som inte frågar får inga svar.

Sweber

Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Sweber

Anne, nu är den fö rsta batchen i ugnen. Jag har dock gjort våld på ditt recept en smula. Jag har provat att göra en glutenfri variant. Så jag har ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix från semper samt skrädmjöl. 100g skrädmjöl, resten mjölmix. Dessutom är det 1tsk fiberhusk i för konsistensens skull. Vidare slog jag i en enkel espresso istället för frystorkat kaffepulver. Och råsocker istället för farinsocker. I andra recept har jag sett att brown sugar är råsocker.

Toppen med så många mått i gram istället för dl, tsk msk osv. Perefekt när man har en ny köksvåg. Den funkar jättebra.

Oj vad dom flyter ut jag har 9st på varje plåt. Bara sekunder kvar nu. 8 min har gått men dom är lite ljusa, jag låter dom stå inne lite till.

10 min och fortfarande lite ljusa. Det blir nog 12 min. Nu blev det bra.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Sweber

Dom blev inte lika snygga som på Anners bild, men mycket goda. Godaste glutenfria kakan jag provat hittills. Tack för recept och inspiration, Anne.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Anne

Låter suveränt med ändringarna :) Brown sugar är snarare farinsocker, men det spelar ingen roll - det är så lika ändå. Och ugnsvärme varierar lite, jag har en varmluftsugn och då går det i regel lite snabbare. Vad bra att de blev goda! :)
Anne's Food - min matblogg

Anne

Bloggen fyller tre år idag, så jag gjorde en riktigt smarrig mandeltårta igår. :)
http://annesfood.blogspot.com/2007/10/happy-birthday-blog.html
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Ojsan 3 år, bra jobbat och grattis!

Den där kakan måste jag komma ihåg! Fast min favorit i Almondy-sortimentet är faktiskt dajm, har du provat göra nån sån variant också?

Igår blev det en långpanna Ruts äppelkaka. Den ser inte alls märkvärdig ut men det som gör denna kaka ovanligt god i mina ögon är botten - den är ganska kompakt, lite småseg och ordenligt söt vilket passar bra till syrliga äpplen. Till äter man hemlagad vaniljsås eller gräddglass av bättre kvalitet.
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken


Anne

Nej, daim-almondy har jag inte testat att göra, men om jag skulle.. så skulle jag nog bara röra ner finhackad daim istället för mandelnougat, och sen avsluta med mer daim ovanpå.
Anne's Food - min matblogg

kryddburken


Urban

Kryddburken: Den dära kolapajen såg väääldigt god ut  :P.

kryddburken

Citat från: Urban skrivet 2007-10-31 18:15
Kryddburken: Den dära kolapajen såg väääldigt god ut  :P.


Den var god! *S* men för min smak vääääldigt mäktig, tycker inte om allt för sött-sliskigt i större mängd, ska bara vara en munsbit!

kryddburken


TriKri


kryddburken

Det har vi firat idag med barntema i kökets vår, kladdiga barnfingrar, kletigt överallt men himla skoj! Det har rullat chokladbollar så det stått härliga till!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/11/14/astrid-lindgren/

fler som bakat något gott till minne av Astrid Lindgren?

Andreas

Trikri: den måste jag prova!

Kryddburken: Baka med barnen för att fira Astrid, men vad trevligt!

Finns det förresten några speciella bakverk omnämnda i hennes böcker? *tänka* bullar kanske, låter lite som bullerbyn.

Annars Ser jag här http://www.nordmills.com/html/siktat/pdf/nr_60/siktat60_15.pdf att de säljer något som kallas Abbekringlor "en karlsbaderkringla" i Astrid Lindgrens väld i Vimmerby. Vad nu en karlsbaderkringla är för något...
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Igår bakades Annes mjuka kakor med pecannötter och vanilj http://annesmat.blogspot.com/2007/06/mjuka-kakor-med-pecanntter-och-vanilj.html De ser inte alls ut som Annes och ruinerad på pecannötter blev jag, men de blev jättegoda!

Dessutom fikonkaka - hackade fikon som får dra i konjak, russin och nötter ger en mycket fyllig och god kaka!
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal