Mört kött - hur stor roll spelar djurets ras, ålder och kön?

Startat av Andreas, 2008-05-12 11:34

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Tror det var 279 kr kilot. Dyrt men gott. Vad brukar hängmörad kosta?

webguide

Det beror på vilken detalj det är, men runt 400 kronor/kg för en riktigt bra biff.

annamaria

Citat från: webguide skrivet 2011-02-15 08:45
Det beror på vilken detalj det är, men runt 400 kronor/kg för en riktigt bra biff.


Då var det ju billigt? jag som tyckte det var ganska dyrt...

Niklas

Testade Ica Selection hängmörad oxfilé och är otroligt nöjd! Fantastiskt mört och fint! Ser att denna tråd inte är från igår och att det tidigare kanske inte stod på förpackningen hur länge köttet hängt? Står iaf på förpackningen nu att köttet hängt i 7 dagar.

Rekomenderas verkligen!

GW

"Lite snabbt om olika raser:

Angus----Fin Marmorering och hög köttsmak
Blonde d´Aquitaine----Stor muskelmassa, och kraftigt underhudsfett
Charolais ---- Låg foderförbruckning med hög köttavkastning
Hereford ---- Tidig slaktmognad, hög köttsmak, fin marmorering, Vanligaste rasen
Highland Cattle ---- Bra fettvärde, fin marmorering
Limousin ---- Uppskattat av resturanger för sin arom, bra marmorering, Fin muskelfiberstruktur vilket ger mört och fint kött.
SRB ---- "Svensk röd- och vitbrokig boskap" är den svenska köttkon. Och den somrepresenteras på ICA, COOP etc. Fin marmorering och god köttsmak kännetecknas.
SLB ---- Svensk mjölkko "


Lite sent ute med rättning men:
SRB är inte den svenska köttkon utan en mjölkko. Den är näst vanligast efter SLB

//
Gustaf

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal