Vad kan man göra för roliga grejer med en sifon?

Startat av roffekock, 2007-09-28 08:48

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

Citat från: weezer skrivet 2007-09-27 17:48
Majsskum? Perfekt till fisk och kyckling. 600 gram majs med 1 liter mjölk. Koka och mixa länge. Sila genom chinois. Tillsätt potatispure så konsistensen blir ungefär som filmjölk Smaka av med salt och vitpeppar. Mixa igen, sila genom chinois. Skummet ska vara rätt så salt då du värmer det sen och slänger det i en sifon, vilket gör att man med fördel kan översalta det lite grann. Två gräddpatroner och sen har du en rejält smidigt sätt att imponera på gästerna.


Trevligt weezer. Som du säger så kan man använda sifonen till lite roliga grejer. Nu har kanske inte alla en sån på lut men om du har, använd den till mer än att köra grädde i. Om du har fler sådana här tips så kom loss. 8)
Sådan här innovativa ideér gillas skarpt.

[Andreas kilppte in citat Weezer innan flytt av sifondiskussionen från "Färsk majs - vad kan man göra?"-tråden http://matforum.nu/index.php?topic=873.0 till sifontråden.]
Matforum är bäst

weezer

Chokladmousse?

1 dl grädde
4 dl mjölk
100 g ljus choklad av bra kvalitet
1/2 st gelatinblad

värm grädden, hacka i chokladen och tillsätt mjölken. Lägg gelatinbladet i blöt och blanda ner i vätskan. Ställ flaskan upp och ner i kylen och avsluta med en patron innan ni använder det.

roffekock

Strålande weezer men snart kommer han med kvasten bättre att flytta detta till desserter. OK
Matforum är bäst

Andreas

Nädå detta visade sig bli en tråd om allt man kan använda en sifon tilll - grädde, majsskum och chokladmousse - finns det nåt mer?

Var köper man förresten en sifon och vad kostar den?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal