Scan skållar grisar levande

Startat av kurt, 2009-03-17 07:13

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Totalt inträffade alltså 5 incidenter med totalt 6 grisar förra året på slakterier helt eller delvis ägda av Scan:
1) I början av 2008 - Kristianstad - två suggor hamnade i skållningen utan att ha stuckits och tömts på blod, upptäcktes efteråt genom att stickhål saknades i halsen samt att "lungor, lever och njurar var blodfyllda, liksom kärl i muskulaturen".
2-3) Juni 2008 - Luleå - en gris hamnade i skållningen utan att ha stuckits och tömts på blod, var heller inte nedsövd pga överlastad bedövningshiss, vaknade i skållkaret och skrek. En vecka senare händer samma sak.
4) Oktober 2008 - Rättvik - en gris hamnade i skållningen utan att ha stuckits och tömts på blod, en tillsynstekniker rapporterar om att han vid tidpunkten hört en gris skrika våldsamt.
5) November 2008 - Visby - en gris hamnade i skållningen utan att ha stuckits och tömts på blod, "- Grisen var utan tvekan död, däremot var den dåligt avblodad innan skållningen".

¤ http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2704934
¤ http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4665039.ab
¤ http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2705785
¤ http://www.dt.se/nyheter/dalarna/article366230.ece
¤ http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4966888
¤ http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090317/KRISTIANSTAD/56698270/1018


Igår släppte Scan den här pressreleasen http://www.newsdesk.se/pressroom/scan/pressrelease/view/med-anledning-av-p1-ekots-rapportering-om-skaallade-grisar-280315 "Scan tar mycket allvarligt på förra årets inträffade avvikelser gällande skållade grisar på två av Scans slakterier. Scan vidtog då omedelbara åtgärder vilket medierna tidigare rapporterat om. Veterinärer har intygat att grisarna inte lidit på grund av den djupa bedövningen. Orsaken till avvikelserna berodde på den mänskliga faktorn."

Men jag hänger inte riktigt med, vari bestod den djupa bedövningen i fall 2, 3 & 4?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

2009-03-18 20:17 #21 Last Edit: 2009-03-18 20:22 by roffekock
Räkna då med att det slaktas i runda slängar 1500/dag och slakteri,då är det en väldigt liten del som det går fel med. Men det är inget försvar givetvis vore det bäst om det aldrig hände.

Men olyckshändelser sker överallt,hur många människor skadas tex i sjukvården dagligen pga. av misstag?

Men jag tycker bilden blir fel när man går ut med att Grisar kokas levande :o det är helt galet det existerar inte.Lägg märke till att det talas oftast om misstankar.                                                                                                                                                                                                               
Jag har varit med om 100 000 tals grisar slaktats och aldrig varit med om detta, att grisar varit dåligt avblodade har hänt ja men det är allt som jag sett.

Ni som har synpunkter stöder er ju bara på info från nyhetsmedia men jag har varit där och jobbat ett flertal år.

Eller har jag fel,finns det någon här som jobbat på slakteri och sett detta ske?

/rolf
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal