Hög temperatur ger mer akrylamid

Startat av Andreas, 2007-10-02 16:51

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/arkiv.asp?ProgramID=406&formatID=1&nyheter=1&Artikel=1631837

"ju högre temperatur desto mer akrylamid ... Lägre ungstemperaturer ger en gyllengul potatis istället för brun och man bör sortera bort alla brända bitar i chips och pommes frites innan man äter ... Akrylamid ger cancer vid djurförsök men exakt hur vi människor påverkas av den akrylamid som vi får i oss via maten har man ännu inte lyckats bevisa"
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Den här frågan akrylamid är verkligen intressant och en expert som har koll kan läsa under nedanstående länk. Intressant men kanske för teknisk,
http://groups.google.se/group/swnet.politik/browse_thread/thread/9a65e399bc05298e?hl=sv&q=livsmedel

/rolf
Matforum är bäst

kurt

Nu har  EU:s livsmedelsmyndighet Efsa analyserat 43 419 matvaror som saluförs i EU. Slutledning blir att man skall undvika mat tillagad så att det sker Maillardreaktioner:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ny-stor-kartlaggning-kaffe-kan-orsaka-cancer_3712682.svd
http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/140701.pdf

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal