House of Tea - Tebutik

Startat av David2, 2007-10-05 13:30

Föregående ämne - Nästa ämne

David2

Vår tebutik på Internet saluför teer av högsta kvalité ifrån främst Kina, men även Japan och andra håll.
Vi har endast försäljning av teer på Internet och är mycket snabba på att leverera.

Hos oss finner du ett enormt brett och unikt utbud av vitt te, grönt te, oolong, svart te, pu-erh och ört teer.
Du finner även mycket information om teer och om hur du på bästa sätt bereder ditt te.

Ditt sortiment av Grönt Te | House of Tea
http://www.houseoftea.se/

Andreas

Trevligt med en tebutik på nätet, men vem är det som driver den?

Lyckas inte hitta någon information om det på er webbplats.
Den som inte frågar får inga svar.

David2

2007-10-11 22:59 #2 Last Edit: 2007-10-16 09:39 by House of Tea
Det är min sambo Eva och jag David som driver tebutiken. Du hittar all kontaktinformation under köpinformation/kontakta oss.

Det enklaste sättet att kontakta oss är att använda kontaktformuläret på hemsidan där vi mycket snabbt besvarar alla frågor.

Vi är ett litet företag med ett stort intresse och passion för te. Vårt fokus ligger på kinesiska teer.

Urban

Vad är Yerba maté för ett slags te?, skiljer det mycket i smaken jämfört med ett vanligt te?.

David2

Yerba Maté är en sydamerikansk ört. Försäljningen av denna har faktiskt ökat markant, mycket kanske beroende på det låga priset per gram.

Örten anses vara nationaldryck för stora delar av Sydamerika, och dricks där som många svenskar dricker sitt kaffe. Örten har sitt ursprung hos indianerna och användes för dess medicinska egenskaper då den är mycket näringsrik. Den dricks traditionellt ur kalebass och sörplas via en bombilla.

Koffeininnehållet i örten är mycket stor, men den har andra stimulerande medel som samverkar. Gör man i ordning den mängd som sydamerikanerna gör så är den verkligen stimulerande och kickar igång en på morgonen. Många som är överkänsliga mot kaffe så som jag, kan ofta dricka Maté utan problem, så det är definitivt ett alternativ.

Varianterna är många eftersom den är omåttligt populär i Sydamerika, och smaken skiljer sig åt, men är det den milda subtila smaken av ett kvalitetste du jämför med finns det ingen likhet alls. Maté Green är dess vanligaste form och stark i smak. Varianter med stjälk i är mycket mildare i smak.

Urban

Går det att beskriva smaken av teet?
Är koffeinhalten i ett Yerba Mate te högre än i kaffe??
Vad är en kalebass och bombilla?

David2

Det är en relativt stark organisk smak av grönska och blad. Smaken är inte lika subtil som ett vanligt te, men detta har även med mängden att göra då en mycket större mängd blad vanligtvis används. Detta gäller i synnerhet Maté Green som består av de skurna bladen av örten.

Den Yerba maté vi har som består av stammar är mycket mildare i smaken och smakar inte särskillt mycket. Den rostade varianten av Maté smakar rostat.

Eftersom drycken är omåttligt populär i Sydamerika finns många olika varianter.

Kalebass är en frukt som torkas och urgröpes. Den användes av urinvånarna i Sydamerika, alltså vissa indianstammar, för att dricka Maté ur. Detta har sedan anammats av dagens sydamerikaner. Bombilla är ett metallsugrör/filter som används för att sörpla i sig Maté ur kalebassen.

Koffeinhalten sägs av de flesta källor vara något lägre än kaffe. Däremot inte mindre stimulerande för det då Maté har andra stimulerande ämnen som samverkar såsom teobromin och teofyllin. Detta antas vara orsaken till att överkänsliga mot kaffe/koffein ofta kan dricka maté som ett substitut.

Urban

Tackar för svaret David.

Ska absolut prova beställa Yerba Maté och testa! :).

David2

Det tycker jag att du ska göra, drycken är omåttligt populär i Sydamerika!

Urban

En till fråga om erat Yerba Maté te.

Av dom 4á olika sorterna som ni säljer.. Vilken är mest uppiggande?,(dvs. vilken sort är starkast).
Vilken sort rekommenderar ni?

David2

Det är en smakfråga till en viss del. Jag skulle vilja rekommendera Maté Green. Den är starkare i smak och möjligtvis även i effekt. Det är dessutom den som rekommenderas att göra på det sätt som sydamerikanerna gör.

Mycket Maté gärna i en kalebass, gärna mer än hälften av kallebassen eller kärlet fyllt med blad, sänk ner bombillan. Häll på lite kallt vatten och låt dra ett tag, sedan häll på varmt vatten, men inte så att totaltemperaturen blir mer än 70 grader. Drick upp, fyll upp med vatten igen och antingen passa vidare, eller drick igen. :)

Det är så du får upp det mesta av styrkan.

Urban


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal