Vad bakade du för matbröd senast?

Startat av Andreas, 2007-05-06 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Nu har jag bakat kalasgotts matbröd med yoghurt o banan i. Lite modifierat dock med linfrö o lite andra frön. Det doftar väldigt gott. Det ska serveras på morgondagens kalasbuffé.

ChristerKastrull

Har en surdeg i kylen som jag väcker upp på lördagarna för att baka på söndagen.
Sista var ett recept från Pin de Martin
http://paindemartin.blogspot.com/2007/09/kanske-det-allra-godaste.html

Gott och hållbart, hela familjen gillar det.

Få se vad det blir i morgon ...

kjpil

Prövade på surdeg med äpple för första gången idag. 4 äpplen och ~5dl grovt rågmjöl i surdegen totalt. Sen rågkross, solrosfrön och vetemjöl special. Gott blev det iaf.

ivanl

Inför Öppet spår i söndags bakade jag ett energibröd bestående av
- 500 g rågsurdeg
- 200 g mörk choklad
- 200 g valnötter, hasselnötter och mandlar, blandade
- 100 g smör
- 100 g aprikoser
- 100 g fikon
- 30 g salt
- 2 tsk bikarbonat

Blev ett mörkt och mustigt bröd, mer som kaffebröd än som smörgåsbröd.
Jag skar det i kuber som jag hade med i min midjeväska. Det höll sig mjukt även i fem minusgrader och gav rejäl energi för att klara de nio milen till Mora.

annamaria

Just nu jäser degen med morötter, dinkelmjöl, garahm och vetemjöl fint ute på bänken. Degen ska sedan hällas ut i en ugnsplåt och bli 24 goda morotsrutor.

annamaria


kryddburken

Dagens bakning efter Joline´s skafferi-inventering! :-D
Nyttiga utflyktsbröd med bl a. mannagryn, graham, linfrön & morötter! Saftigt & riktigt gott! En härlig smörgås av detta bröd får hon med sig imorgon till skolans utflyktsdag!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/03/04/nyttigt-brod-i-langpanna-av-joline/

annamaria


ivanl

Lämna aldrig en bröddeg på tysk rågsurdeg och honung utan uppsikt! Den kan sjappa när du minst anar. :D
Lika livlig blev den i ugnen, fyra rejäla "boules".
Fördeg på 650 g vetemjöl special, 12 g jäst och 4 dl vatten som jäst över natten.
Rörd till deg i 8 min med ytterligare 950 g vetemjöl, 37 g jäst, 6 dl vatten, 2 msk honung, anis, fänkål och kummin.
Därefter tillsatt 600 g rågsurdeg på bas av  BioVita surdegspulver samt 50 g kallt smör och 28 g havssalt, bearbetat ytterligare 8 min.

I varmluftsugn med vatten på botten (ånga) 200 g 15 min och 175 g 30 min.


Mimmi

Så här har mannen bakat sitt supergoda Rågbröd på surdeg. Vi får så goda kvällsmackor inte alls synd om oss på någe vis.



http://mimmismat.wordpress.com/2009/03/10/mannens-ragbrod/

Per

Gjorde i helgen Gateaus valnötsbröd enligt recept hos Pain de Martin. Blev utmärkt. Kalasgott, tunt skivat och en bit gorgonzola. Eller lite skinka, ost och marmelad.

Mickan

Havregrynsbröd i långpanna. Kryddade med kummin och blandade vete och råg. En slatt surdeg åkte i. 3 stora ger massor av bröd till den brödgalne makens vardagskonsumtion.
Video meliora proboque deteriora sequor

Mimmi

Nu står ytterligare några rågbröd av surdeg på en sista jäsning innan gräddningen ska ske i bakugnen.

För er som vill läsa mer och  prova på har jag lagt ut alla fyra stegen i surdegens ädla jäsning;

http://mimmismat.wordpress.com/2009/03/12/surdegen-behover-matas/

Kari

Vet inte vad jag ska kalla dom ännu... Goa bröd med poolish kanske? ;)

Stolt som en tupp är jag, 15 st frallor á 100 g med endast 3 g jäst (färsk) i hela degen! ;D

Mer att läsa här om man vill.

marisan

Ett långjäst knådfritt bröd. Det är vetemjöl och grahamsmjöl och jäser i 18 timmar. Bakad i lergryta, skorpan blir jättegod.

Sara W

Under helgen har det blivit både kalljästa frukostbullar med dinkel och en filmjölkslimpa med bikarbonat. De förstnämnda är suveränt goda, men skall ätas rykande färska för att kännas så där härligt knapriga på ytan. Limpan bakades för första gången och den lär dyka upp igen, inom kort. Recept finns på matblogg.feeldelaren.se

Kari

Ett lyckat experiment med surdeg resulterade i detta, inte så bildligt fina med rätt goda.

Mer finns här: Äntligen dax - surdeg blir bröd

Mickan

Danskt rågbröd. 2 limpor att njuta av. Bregott och vällagrad Cheddar Pompadour ovanpå.
Video meliora proboque deteriora sequor

Kari

Tänkte försöka mig på Ciabatta och kom halvvägs rätt.
Det blev runda frallor med vitlök, olivolja och färsk basilika. Helt ok resultat! :)

Morsan

Om det är någon jag inte hälsat på här: Hej hej, Jag heter Anna (namnet upptaget).
Det verkar gå någon sorts morotsvåg här. Jag gjorde nämligen morotsbröd igår på surdeg i en ugnsform.
Det blev härligt saftigt och tungt, precis som jag ville ha det.:)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal