Julsill 2018

Startat av Skogis, 2018-12-01 10:07

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Idag blir det beredning och inläggning av första julsillen i år.
Är tidigt på det men Mannerströms fiskköttbullar som jag lägger i ättikslag med kryddpeppar och skivad lök blir bara godare om dom får ligga till sig ett tag.

Receptet på fiskköttbullarna hittar ni i kokboken Husmanskonst, min tvist är att jag använder 50/50 vitfisk och lax. Bullarna blir fastare och håller ihop bättre med hälften lax.

Skogis

Fick en galen idé när jag var och handlade.
Undrar hur Abbas fiskbullar smakar om man lägger dom i ättikslag?
Inköpte därför en burk laxbullar i hummersås (fint ska de vara) Sköljde bort såsen och stekte bullarna lite lätt. För att få lite mer färg på bullarna använde jag farin istället för socker i lagen och så här blev resultatet.
Inte alls dumt :)



God jul på er

agnetasch

God Jul till dig också! Vilken innovation! Måste jag prova, jag älskar fiskbullar :)

Skogis

Jag fick nog lite mycket ättika i lagen, men annars är den över förväntan god.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal